top of page

Liikkumiseen iloa kurkumiinista


Valon määrä lisääntyy kevättä kohti ja se saa meidät aktivoitumaan kaamoksesta. Liikunnan iloa saattaa kuitenkin hillitä nivelten kolotus ja jäykkyys. Halukkuutta vaikka hiihtoladulle olisi, mutta jo monojen pukeminen tuottaa hikipisaroita ja into lopahtaa.


Useimmat ovat tietoisia kurkumiinin, kurkuman aktiivisen yhdisteen, vaikutuksesta kivunlievitykseen. Tehokkaana tulehdusta ehkäisevänä ja antioksidanttina kurkumiini toimii monien eri reittien kautta kehossa pysäyttäen kivun tunteita, lihas- ja nivelvaurioita, joita tulehdus ja oksidatiivinen stressi voivat aiheuttaa.


Eräässä tuoreessa katsauksessa todettiin, että henkilöille, joilla on harjoitusrutiineja tai jotka ovat aktiivisesti mukana urheilussa, kurkumiini on erinomainen lisä päivittäiseen hoitoon auttaakseen lihaksia paranemaan nopeammin, parantamaan yleistä suorituskykyä ja käsittelemään harjoituksen muita fyysisiä ja psyykkisiä puolia.


Toisessa katsauksessa raportoitiin samankaltaisia havaintoja kurkumiinista, mikä osoitti, että yksilöt, jotka ottivat kurkumiiniuutetta ennen ja jälkeen harjoituksen, paransivat suorituskykyä ja vähensivät lihasvaurioita.


PhenoCurin vaikuttavat aineet ovat vahva kurkumiiniuute, Boswellia serrata -uute ja aminohappo DL-fenyylialaniini.

Kurkumiini yksinään imeytyy varsin hitaasti, ja usein hyviä hoitotuloksia joudutaankin odottamaan pitkään. PhenoCurin ainesosat toimivat yhteistyössä keskenään ja tämän vuoksi se vaikuttaa jo muutamassa tunnissa. PhenoCurin terveysvaikutukset ovat myös huomattavasti moninaisemmat moneen muuhun kurkumavalmisteeseen verrattuna.

Boswellia serrata vahvistaa kurkumiinin vaikutuksia. Se ehkäisee tulehdusta aiheuttavien entsyymien toimintaa kehossa. Se on myös nivelterveyden edistäjä, tukien nivelten joustavuutta.


DL-fenyylialaniini ehkäisee endorfiinien, ”hyvänolon hormonien” hajoamista aivoissa. Endorfiinit ovat tärkeitä, sillä ne lisäävät kivunsietokykyämme. DL-fenyylialaniinin vaikutuksen voi myös kokea kohentuneena mielialana!


Linkit:

Suhett LG, de Miranda Monteiro Santos R, Silveira BKS, Leal ACG, de Brito ADM, de Novaes JF, Lucia CMD. Effects of curcumin supplementation on sport and physical exercise: a systematic review. Crit Rev Food Sci Nutr. 2021;61(6):946-958. doi: 10.1080/10408398.2020.1749025. Epub 2020 Apr 13. PMID: 32282223.


Fernández-Lázaro D, Mielgo-Ayuso J, Seco Calvo J, Córdova Martínez A, Caballero García A, Fernandez-Lazaro CI. Modulation of Exercise-Induced Muscle Damage, Inflammation, and Oxidative Markers by Curcumin Supplementation in a Physically Active Population: A Systematic Review. Nutrients. 2020 Feb 15;12(2):501. doi: 10.3390/nu12020501. PMID: 32075287; PMCID: PMC7071279.

Koko artikkeli:

11 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Opmerkingen


bottom of page