top of page

Väsyttääkö? Kolottaako?Närästääkö? Kertyykö kiloja?

Aineenvaihdunnalla eli metabolialla tarkoitetaan aineiden vaihtumista elimistön ja sen ympäristön välillä hengityksen, ravinnonoton ja eritteiden poistumisen muodossa.

Jokainen elimistön metabolinen tapahtuma tuottaa happamia ja emäksisiä aineenvaihduntatuotteita, ja näitä tapahtumia säätelevät ympäröivät olosuhteet.


Esimerkiksi lihasten metabolian seurauksena syntyy maitohappoa ja proteiiniaineenvaihdunnan seurauksena virtsahappoa. Stressi, hyvin runsasproteiininen tai -hiilihydraattinen, jalostettu ja happopainotteinen ravinto sekä liikunnan puute tai toisaalta liian kuormittava treenaaminen tuovat kehoon happoja.


Kehon happamien aineenvaihduntatuotteiden poistumisesta huolehtivat pitkälti elimistön omat puskurijärjestelmät. Mikäli elimistössämme on paljon happoja, tarvitsemme lisää emäksiä, jotta elimistön tasapaino säilyy, rasituksesta palautuminen nopeutuu, elimistön lukuisat toiminnot säilyvät normaaleina ja pysymme näin terveempinä. pH-tasapainoa sääteleviä elimiä ja kehonosia ovat keuhkot, munuaiset, maksa, suolisto, iho, luusto sekä side- ja lihaskudokset.

Mikäli emäksisiä ravintoaineita ei saada ravinnosta riittävästi, pyrkii elimistö kompensoimaan pitkään jatkunutta happamuustilaansa luustosta liukenevilla mineraaleilla, mikä heikentää luuston terveyttä.

Mitä seurauksia elimistömme liian happamalla pH:lla voi olla?

Liiallinen happamuus saattaa tuntua lihaksissa jäykkyytenä tai voimattomuutena, meitä saattaa väsyttää tai paino alkaa nousta. Voimme kärsiä erilaisista ruoansulatuksen ongelmista, aineenvaihdunnan hitaudesta ja kuona-aineiden kertymisestä. Kehon lisääntyneellä happamuudella saattaa myös olla yhteys moniin sairauksiin, sillä bakteerit, virukset ja haitalliset mikrobit viihtyvät happamassa elimistössä.


Happamien kuona-aineiden varastoituminen sidekudoksiin lisää myös selluliittia. Ihon alla sijaitseva rasvakerros on jakaantunut sidekudosseinäisiin lokeroihin, jotka vetäytyvät happamien kuona-aineiden vaikutuksesta lähemmäs toisiaan, jolloin rasva puristuu ylöspäin. Selluliitin syntyyn vaikuttavat siis perinnöllisten, hormonaalisten ja ikään liittyvien syiden lisäksi elintavat ja kehon happamuus. Happamat sidekudokset myös heikentävät ihon tukirakenteita, kollageeni- ja elastiinisäikeitä, ja iho menettää luonnollista kimmoisuuttaan. Kehon happamuus voi näkyä siis ulospäin vaikkapa selluliittina.


Erilaiset maha-suolikanavan vaivat ovat yleisiä. Esimerkiksi tulehduksellisista suolistosairauksista kärsivien määrä on kohonnut. Kun sairauksien riski on tutkimuksissa ensin poissuljettu, kannattaa katse suunnata siihen, mitä voimme itse tehdä paremman olon saavuttamiseksi. Vatsan ja suoliston oirehtiminen vaikuttaa elämänlaatuun ja terveyteemme – jopa aivoterveyteemme. Usein apua saadaan tekemällä sopivampia elintapavalintoja ja muuttamalla ruokavaliota.


Elimistön puhdistaminen happamista kuona-aineista emäksisiä kivennäisaineita sisältävällä pH-balance Pascoe®lla tukee osaltaan pH-tasapainoa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa, auttaa ruoansulatusta toimimaan normaalisti ja nopeuttaa lihasten palautumista.


Ravitsemuksellisesti voimme tukea pH-tasapainoa parhaiten syömällä runsaasti ja monipuolisesti tuoreita vihanneksia, marjoja ja hedelmiä sekä toisaalta rajoittamalla liiallista proteiinin ja hiilihydraatin saantia. Vältettäviä ravintoaineita ovat sokeri ja alkoholi. Nesteytyksestä vastaa veden nauttiminen ja tämän vastapainoksi tarvitsemme suoloja, emäksisiä kivennäisaineita. Vaikka oikeanlainen ruokavalio onkin tärkeä emäksien lähde, usein sitä on tarpeen täydentää oikeassa muodossa olevilla mineraaleilla.pH-balance Pascoe® vaikuttaa monin tavoin suotuisasti hyvinvointiimme, mutta tuotteesta varmasti eniten hyötyvät ovat erilaisista vatsan ja suoliston ongelmista kärsivät.


Närästys, röyhtäily syömisen jälkeen, vatsan turvotus, ummetus tai vaihtelut vatsan toiminnassa ja painon nousu voivat kertoa kehon liiallisesta happamuudesta.

Optimaalista pH-tasapainoa tukevien elämäntapa- ja ruokavaliomuutosten ohella moni vatsan ja suoliston ongelmista aiemmin kärsinyt on saanut apua pH-balance Pascoe® -tuotteesta. Happamuuden tasapainottaminen onkin usein avain kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin: Ihanteellisen happo-emäs-tasapainon saavuttamisen myötä ravintoaineiden imeytyminen ja niiden hyödyntäminen voi parantua, olo keventyä tehostuneen aineenvaihdunnan myötä, epämääräiset kolotukset ja turvotukset rauhoittua ja liikkuminen alkaa tuntua mielekkäämmältä. Ruoansulatuskanavan toiminnan ongelmien helpottuminen pH-balancen avulla tuo erityisen paljon kiitosta. Lisäksi sairauksien omatoiminen ennaltaehkäiseminen on helpompaa, kun keho voi toimia ilman ylimääräistä happotaakkaa.


Saksassa jo vuonna 1895 kehitetty alkuperäinen pH-balance Pascoe® sisältää luonnollisia ja puhtaita emäksisiä kivennäisaineita; kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä, natriumia ja kaliumia sellaisessa muodossa, että ne tukevat pH-tasapainoa tehokkaimmin. Juuri näitä tuotteessa bikarbonaattimuodossa olevia kivennäisaineita elimistö kykenee hyödyntämään solutasolla sidekudoksissa, joissa happamuus on ongelmana. 

pH-balance Pascoe® on saatavana riittoisana jauheena sekä kätevinä tabletteina. pH-balance Pascoe® ei sisällä eläinperäisiä ainesosia ja se on gluteeniton ja sokeriton. Tuote sopii mainiosti pitkäaikaiseenkin käyttöön tai toimii aina tarvittaessa elektrolyyttinä. Oman kehon happamuutta voi selvittää mittaamalla virtsan pH:n testiliuskoilla. Kevyt, kivuton ja mukava olo tuntuu ja näkyy!

41 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page