top of page

Mikrobiomi on kehon sisäinen ekosysteemi

Tiede on osoittanut, että mikrobiomilla on suuri vaikutus kehon puolustusjärjestelmään, ruoansulatuskanavan terveyteen, painoon, ihon ja aivojen terveyteen sekä mielialaan.


Jokaisella yksilöllä on yksilöllinen mikrobiomi (bakteerit, virukset, sienet, hiivat jne) joka elää mm. suolistossamme. Ensi kosketus mikrobeihin tulee syntyessä synnytyskanavassa. Elämme mikrobien keskellä, olemme yhteydessä mikrobeihin jokapäiväisessä elämässämme.Voimme itse vaikuttaa siihen, miten laajakirjoinen mikrobisto elimistössämme elää.

Voimme elintavoillamme vaikuttaa siihen, miten moninainen mikrobisto suolistossamme, suussamme, ihollamme ja ympäristössämme on.


Maallikon sanoin kehossamme on sekä hyviä ja pahoja mikrobeja. Pahojen ottaessa vallan suolistossamme ilmenee erinäisiä oireita kuten ilmavaivoja, turvotuksia, tulehdusta jne.

Miten voimme vaikuttaa suoliston mikrobiomiin?

Nauttimalla monipuolista ravintoa, jossa on sopivassa suhteessa hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvoja, takaamme parhaat edellytykset hyville mikrobeille suolistossa. Suosi etenkin kuituja, niitä hyvät mikrobit käyttävät ravintoaineina. Kuidun puute johtaa siihen, että suoliston bakteerit alkavat puuttuvan kuidun sijasta syödä suolen pinnalla olevaa limakerrosta ravinnokseen.


Mikä sitten järkyttää suoliston mikrobiomia?

Ympäristötekijät, kuten tietyt lääkkeet, häiritsevät tutkitusti suolistomikrobien toimintaa. Myös suolistoinfektiot, kuten matkaripulin aiheuttajat, häiritsevät suolistomikrobiomin tasapainoa.


Antibiootit ovat elintärkeitä lääkkeitä, joilla hoidetaan bakteeriperäisiä infektioita. Jokainen antibioottikuuri vähentää kuitenkin myös suolistomikrobiston bakteereiden määrää ja monimuotoisuutta. Tätä suolistomikrobiston epätasapainotilaa kutsutaan dysbioosi-tilaksi. Erityisesti laajakirjoiset antibioottikuurit ja toistuvat antibioottikuurit köyhdyttävät suolistomikrobiflooraa.


Vaikka antibioottikuurit häiritsevät suolistomikrobistoa, tutkimusten mukaan suolistomikrobiomi pystyy palautumaan. Miten suolistomikrobiomi palautuu ja kuinka kauan se kestää, riippuu hyvin paljon yksilöstä.


Auta suolistoasi parantumaan


Häiriötilanteissa, kuten esimerkiksi antibioottikuurin aikana, jokainen voi muokata suolistomikrobiomia suotuisammaksi probiooteilla eli elävillä mikrobeilla, joilla on suotuisia terveysvaikutuksia. Tuotteemme MikroVeda LIFE ja MikroVeda LIFE PUR sisältävät jopa 33 erilaista hyödyllistä maitohappobakteerikantaa, joiden avulla "hyvät bakteerit" voivat kolonisoitua ja parantaa suoliston terveyttä ja sen kautta kehon immuniteettia.

MikroVeda -tuotteet löydät hyvinvarustetuista terveyskaupoista kautta maan.


17 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page