Oletko tiennyt, että näiden oireiden takana voi olla elimistön liiallinen happamuus? Vuosien myötä kehoon kertyvä happoylimäärä voi aiheuttaa aineenvaihdunnan hidastumista, sidekudosten sekä luuston haurastumista sekä kroonisia sairauksia.
Happo-emästasapaino kuuluu ihmiselimistön keskeisiin, elämää ylläpitäviin säätelyjärjestelmiin. Kehossamme joka hetki tapahtuvien lukemattomien biokemiallisten reaktioiden seurauksena syntyy happamia aineenvaihduntatuotteita. Elimistön puskurijärjestelmien tehtävänä on turvata happojen poistuminen niin, että solujen sisätilan, solun ulkoisen tilan ja veren pH-arvot säilyvät oikealla tasolla.
Happoylimäärän syitä
Päivittäinen ravintomme sisältää paljon happamuutta lisääviä ruoka-aineita, kuten eläin- ja kasvivalkuaista sekä viljatuotteita ja liian vähän emäksisyyttä lisääviä ruoka-aineita, kuten hedelmiä ja vihanneksia.
Vääränlaisen ravitsemuksen lisäksi myös erityselinten sairaudet, iän mukanaan tuoma munuaisten toiminnan heikkeneminen, lääkkeiden käyttö, liikunnan vähäisyys, stressi sekä aineenvaihduntasairaudet, kuten diabetes ja muut krooniset sairaudet, pahentavat piilohappamoitumista.
Liikunnan vähäisyyden lisäksi lihasten voimakas rasittaminen - urheilu ja kuntoilu - lisäävät happamuutta. Kun kuntoilua harrastava huolehtii omasta happoemästasapainostaan, myös palautuminen liikunnan jälkeen on nopeampaa.
Sidekudos – happojen välivarasto
Kun veren puskurikapasiteetti ei enää riitä huolehtimaan kaikista vapautuvista happamista aineenvaihduntatuotteista, elimistö varastoi ylimääräiset hapot sidekudokseen. Heti kun verestä vapautuu tarvittavaa kapasiteettia, solujen välineste huuhtelee nämä sidekudokseen varastoituneet hapot verenkiertoon. Verenkierron mukana ne siirtyvät erityselimiin, ja edelleen ulos elimistöstä. Jos happomäärä on kovin suuri tai eritystoiminta häiriintynyt, hapot säilyvät sidekudoksessa, ja välivarastosta muodostuukin niiden pysyvä varastopaikka. Tämän seurauksena sidekudoksen kimmoisuus vähenee, sen rakenne jäykistyy, tulee turvotusta, ja ajan myötä alkaa ilmetä kroonisia vaivoja.
Tyypillisiä piilohappamuuden oireita
Kehon happamuuden lisääntyminen tapahtuu hitaasti, vuosien myötä. Sen vaikutuksen alkavat näkyä n. 35–40 -vuoden iässä. Kipu ja jäykkyys lihaksissa, etenkin aamuisin, ovat tyypillisiä piilohappamuuden ensioireita. Muita oireita voivat olla väsymys, hiivatulehdukset, päänsärky, suolisto-ongelmat, immuunipuolustuksen heikkeneminen, ihon ja kynsien sekä hiusten huono kunto jne.
Pidempään jatkuessaan happoylimäärä aiheuttaa luuston heikkenemistä, sillä tasapainottaakseen happamuutta elimistö ottaa verenkiertoon tarvitsemiaan emäksisiä kivennäisaineita niiden varastopaikasta eli luustosta.
Happo-emästasapainon palauttamiseen löytyy apu!
Suuri osa tämän päivän elimistön happoylimäärään liittyvästä tietämyksestä perustuu lääkäri ja kemisti Friedrich Sanderin oppeihin. Saksalaisen, pitkät perinteet omaavan Pascoe-yhtiön valikoimiin kuuluu emäksisiä kivennäisaineita sisältävä valmiste, joka perustuu tri Sanderin reseptiin. pH Balance PASCOE sisältää ihanteellisen yhdistelmän emäksisiä kivennäisaineita, jotka suojaavat elimistöä happoylikuormituksen haitoilta.
ELIMISTÖN PUHDISTAMINEN HAPPAMISTA KUONA-AINEISTA
tasapainottaa ruoansulatusta
vilkastuttaa aineenvaihduntaa
PH-BALANCE PASCOE®
Elimistön puhdistaminen happamista kuona-aineista pH-balance PASCOE® -tuotteilla:
tukee elimistön pH-tasapainoa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa
auttaa ruoansulatusta toimimaan normaalisti
nopeuttaa lihasten palautumista
Sinkki edistää normaalia happo-emäsaineenvaihduntaa ja kalsium edistää ruoansulatusentsyymien normaalia toimintaa.
Lähteet: HCA Oy Sinikka Sepponen, Pascoe
Comments