top of page

luusto

Luusto on elävää kudosta, joka kykenee uusiutumaan läpi elämän. Terve luusto toimii tukirankana ja liikuntakoneistona lihaksiston kanssa. Lisäksi luusto suojelee sisäelimiä ja toimii kehon tärkeänämineraalivarastona, joten sen kunnosta kannattaa huolehtia kaikissa elämänvaiheissa. Ravitsemuksellisesti luuston terveyttä tukee riittävä kalsiumin, D- ja K-vitamiinin sekä proteiinin saanti. Kehon happo-emästasapainosta huolehtiminen on ehdoton perusedellytys luuston hyvinvoinnille. Myös monipuolinen liikunta, lepo, ja nautintoaineiden välttäminen ovat tärkeitä luuston terveyttä tukevia tekijöitä.


Kun sidekudoksissa on liikaa happoja, elimistö alkaa käyttää lähintä suurta puskurijärjestelmäänsä, mineraaleista rakentuvaa luustoa, neutraloimaan happoja. Luusto alkaa haurastua ja tämä edistää osteoporoosin syntyä. Luustosta tähän tarkoitukseen otettu kalsium kiertää elimistössä mm. munuaisten kautta.Urheilun aiheuttama hikoilu poistaa kehosta suoloja. Harjoittelun aikana lisääntynyt veden nauttiminen kiihdyttää entisestään suolojen poistumista kehosta. Kun suolatasapaino heikkenee, myös suorituskyky laskee ja jaksaminen vähenee.


Krooninen liiallinen happamuus kuluttaa luuston emäksisiä kivennäisaineita, sillä liian hapan elimistö pyrkii korjaamaan happamuutta näiden kivennäisaineiden avulla!

Liiallinen happamuus heikentää myös luun uudismuodostusta, sillä se heikentää luuta muodostavien ja vahvistavien solujen toimintaa.


Auta luustoa pysymään lujana ja uudistumaan läpi elämän. Tähän tarvitaan toisiinsa oikeassa suhteessa olevia, bikarbonaattimuotoisia emäksisiä kivennäisaineita!


pH-balance Pascoen emäksiset, bikarbonaatimuotoiset kivennäisaineet tukevat luuston terveyttä poistamalla sidekudokseen kertyneitä happoja. Elimistö kykenee hyödyntämään bikarbonaattimuotoisia kivennäisaineita hyvin. Esimerkiksi sitraattimuotoiset valmisteet eivät sovi pH-tasapainon säätelyyn, sillä ne eivät toimi sidekudoksessa, jossa happamuus on ongelma.14 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

留言


bottom of page