top of page

Taistelu selluliittia vastaan

Selluliitti on ihonalaista rasvaa, joka kertyy sidekudoksen väleihin. Nämä sidekudoksen muodostamat rasvasolut ovat naisilla erimuotoisia ja suurempia kuin miehillä. Siksi selluliittia on enemmän naisilla kuin miehillä.


Ihonalainen sidekudos toimii happamien kuona-aineiden varastona. Ihon kerroksiin kertyy myös selluliittia merkkinä happamuudesta.Selluliitti on siis myös aineenvaihdunnallinen ongelma, joka haittaa sidekudoksen toimintaa. Rasvasolujen koko voi jopa satakertaistua, jolloin verisuonet puristuvat kasaan, painavat veri- ja lymfasuonia, jolloin verenkierto ja imunestekierto häiriintyvät, tämä heikentää solujen aineenvaihduntaa ja hapensaantia. Kudokseen kertyy rasvan ohella nestettä ja kuona-aineita. Mitä pidemmälle selluliitti on edennyt, sitä suurempia rykelmiä rasvasolut muodostavat ja sitä muhkuraisempaa iho on. Suurentuneiden ”epänormaalien” rasvasolujen ympärille muodostuu sidekudoskotelo.


Selluliitti on hyvin yleistä ja taipumus siihen on perinnöllinen, mutta sitä voi torjua ja siitä voi päästä myös eroon! Useimmiten selluliitista kärsivällä paino on normaali tai hieman kohonnut, mutta kyllä hoikillakin esiintyy selluliittia. Naisilla rasva kertyy helpoiten reisiin, käsivarsiin, takapuoleen, vyötärölle ja lantiolle. Siellä rasvalokerot ovat suurempia ja rasva-aineenvaihdunta hitaampaa. Rasvakudoksen huonon aineenvaihdunnan vuoksi selluliitista on vaikea päästä eroon.


Selluliitti on myös elintasoilmiö. Osa selluliitin aiheuttajista johtuukin huonoista elämäntavoista. Näitä voivat olla muun muassa vääränlainen ravitsemus tai liiallinen ravinnonsaanti, josta voi seurata ruoansulatusongelmia, sekä tupakointi ja alkoholin runsas käyttö. Liian vähäinen liikunta voi aiheuttaa laskimoveren- sekä imunestekierron häiriöitä. Myös ryhtivirheet, puristava vaatetus tai huono ergonomia voivat myös olla edesauttavia tekijöitä selluliitin synnyssä.


Miten selluliitista voi sitten päästä eroon?

Ennaltaehkäisy on tässäkin tapauksessa tehokkainta. Liiku siis säännöllisesti, treenaa lihaksiasi, jotka taas kiihdyttävät aineenvaihduntaa. Muita tärkeitä hoitokeinona on kehon kuivaharjaus sekä aktiivinen ihon pinnan kosteustasapainoa ylläpitävä rasvaaminen, jolloin ihon pintakerros näyttää tasaisemmalta. Lisäksi syö terveellisesti ja juo runsaasti vettä.


Myös kehon happo-emästasapainolla on merkitystä selluliitin ilmaantumisessa ja siitä eroon pääsemisessä. Kun pH–tasapaino saadaan optimitilaan, selluliitin aikaansaama sidekudoskotelo hajoaa ja rasvasolut vapautuvat. Kun rasvasolujen sidekudoskotelo hajoaa, triglyseridit saadaan paremmin poistumaan kudoksesta.


Ihon vanhenemista ja selluliitin ilmaantumista voi hidastaa käyttämällä säännöllisesti pH-balance PASCOE-tuotteita. pH-balance PASCOE vahvistaa kollageeni- ja elastiinisäikeitä ja korjaa kehon pH-tasapainoa luonnollisesti.


pH-balance PASCOE saatavilla hyvinvarustetuista terveyskaupoista sekä luontaistuoteosastoilta kautta maan. Nyt myös Tokmannista!35 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page