top of page

Terve mieli terveessä kehossa

Hyvät että huonot bakteerit muodostavat kehomme mikrobiomin. Ihollamme ja koko kehossamme. Suurin osa bakteereista elää maha-suolikanavassa ja muodostavat noin 1 kg kehomme painosta. Joten siellä tapahtuu paljon! Maha-suolikanavan bakteereiden tehtävänä on avustaa ruoan komponenttien metaboloinnissa ja niiden muuttamisessa arvokkaiksi molekyyleiksi, kuten vitamiineiksi. Niillä on kuitenkin lukuisia muita tehtäviä ihmiskehossa.Useiden tekijöiden vaikutus voi saada bakteeritasapainon horjumaan:
Epätasapainoinen, epäterveellinen ruokavalio
Teollisesti jalostettujen elintarvikkeiden, erityisesti pikaruoan runsas kulutus (korkea pitoisuus transrasvoja)
Vähän fyysistä toimintaa
Stressi
Alkoholin ja tupakan kulutus
Säännöllinen antibioottihoito
Lääkkeiden käyttö
Epätasapainoinen, epäterveellinen ruokavalio varhaislapsuudessa
Liian vähän "raitista" ilmaa
Suolisto on vastuussa noin 80-90 % elimistön serotoniinin tuotannosta, mikä säätelee onnellisuuden tunnetta.

Samoin suoliston bakteerit ovat vastuussa myös tulehduksen vakavuuden ja esiintymistiheyden hallinnasta koko kehossa.

Metsässä samoilijat ovat onnellisia!


Tutkijat ovat myös havainneet, että ilmassa elävät bakteerit vaikuttavat mikrobiomiimme ja mielialaamme. Erityisen paljon hyviä bakteereja löytyy metsästä. Metsän mikroilmasto sisältää runsaasti erilaisia bakteereja, joita imemme hengityksen kautta. Ne vahvistavat myös mikrobiomiamme ja edistävät hyvinvointiamme. Metsä tarjoaa kuitenkin myös muita mielialaa kohottavia ja immuunijärjestelmää vahvistavia puolia, jotka hyödyttävät terveyttämme. Siksi viheriössä kannattaa aina viettää paljon aikaa.


Hyvien bakteerien elinvoima

Täydennettynä tasapainoisella, täysruokavaliolla (tärkeä bakteeriruokana), mikrobiomin tasapaino voidaan palauttaa.

Samoin sopivat probioottiset ruoat, kuten raejuusto, kefiiri, luonnonjogurtti, kimchi, miso jne. Tällaisten fermentoitujen tuotteiden bakteerien monimuotoisuus vähenee kuitenkin usein teollisesti keittämällä, kuumentamalla, säilömällä ja prosessoimalla.

MikroVeda luo fermenteillään optimaalisen ympäristön eläville bakteereille, jotka ovat jo suolistoa jäljittelevässä ympäristössä ja pystyvät lisääntymään suoraan elimistöön imeytyessään. Nämä ovat nestemäisiä entsyymejä, jotka voivat imeytyä suoraan limakalvojen läpi ja kulkeutua optimaalisesti mahanesteen läpi päästäkseen sinne, missä niitä eniten tarvitaan.

Mielihyvä, mielenterveys, mitä näistä tähän liitettynä21 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page